Gadgets

iPhone 5 of 6 zelf scherm repareren

We bespreken hier de eenvoudigste manier om je iPhone te openen, namelijk met behulp van de ‘iSclack’. Dit is een handige tool waarmee je in een handomdraai je iPhone opent om deze vervolgens zelf te kunnen repareren. Een veilig, veelzijdig hulpmiddel dat ook nog eens heel eenvoudig te gebruiken is.

De werking van de iSclack

Eerst schakel je je iPhone uit en verwijder je de schroeven naast de Lightning connector. Je sluit de handgreep om de zuignappen van elkaar te los te maken. Dan plaats je je iPhone tussen de siliconen zuignappen, opent de handgreep en drukt de zuignappen stevig aan op de boven- en onderkant van je iPhone. Door de handgreep te sluiten is het mogelijk om het glaspaneel in één vloeiende beweging omhoog te trekken, zonder gevoelige kabels of de binnenkant van de telefoon te beschadigen.
De iSclack is een product dat bedacht is door iFixit, een doe-het-zelfwebsite die mensen leert hoe ze zelf een probleem kunnen verhelpen met bijvoorbeeld een laptop, iPhone of iPod. De site biedt handleidingen en filmpjes waarin reparaties en handelingen als het vervangen van een batterij of scherm worden besproken. iFixit verkoopt uitsluitend hoogwaardige onderdelen en tools, waaronder de iSclack.

iFixit-iphone6-scherm-repareren-2

iSclack voor de iPhone 5 en 6: eigenschappen en pluspunten

We zetten hier de bijzondere kenmerken van dit product op een rij:

  • Tang met twee afneembare zuignappen waarmee je je iPhone 5 of 6 opent
  • Speciaal ontworpen voor de modellen: iPhone 5, 5S , 5C, 6 en 6 Plus
  • Niet bruikbaar voor een eerdere generatie
  • Materiaal: duurzaam plastic
  • Met siliconen zuignappen
  • Inclusief twee herbruikbare kleefvellen, te gebruiken bij een verbrijzeld scherm
  • Ontworpen en gemaakt in Italië door DottorPod
  • Productcode: IF145-243-1
  • Wordt geleverd met een gebruikershandleiding
  • Met iFixit Lifetime Warrenty, een volledige garantie dat het product een leven lang meegaat

Revolutionair hulpmiddel

Apple maakt het de gebruiker niet gemakkelijk om een iPhone te openen: zonder het juiste gereedschap of de juiste methode breng je dan ook snel schade toe aan je toestel. Met de DottorPod iSclack veroorzaak je zeker geen schade aan je iPhone, wat ook blijkt uit het grote aantal positieve reviews van gebruikers. De tool is uiteraard vooral geschikt voor de professional of hobbyist die meer dan één keer een toestel wil openen. De prijs van de iSclack ligt rond de 23 euro, maar is de uitgave zeker waard.

Website leverancier