MacBook hoesjes

Silva MacBook pro 15″ bamboe hoes / koffer

Een prachtige houten case met een minimalistische uitstraling… We bespreken hier de MacBook Pro Retina 15 inch koffer van Silva Limited. De maker en ontwerper van deze koffer staat voor handgemaakte, vereenvoudigde ontwerpen, die ook nog eens ‘groen’ zijn. De combinatie van bamboe met een voering van vilt en leren details is stoer en weergaloos mooi…

Liefde voor hout

Deze bamboekoffer is aan de binnenkant bekleed met zwart wolvilt. De MacBook case is verder voorzien van een handvat en bandjes van leer, dat met de hand gepolijst is.

Silva-MacBook-pro-bamboe-hoes-koffer-detail

Zo is je device goed beschermd. Bovendien kun je elke keer als je je MacBook in of uit de case haalt, genieten van een lichtgewicht product met een natuurlijke look.

Silva Limited is het bedrijf van ontwerper en maker Justin. Vroeger installeerde hij samen met zijn vader hardhouten vloeren en zo is zijn liefde voor houtbewerking ontstaan. ‘Silva’ is Latijn voor ‘hout’, dat Justin beschouwt als een prachtig materiaal met veel toepassingsmogelijkheden. De keuze voor bamboe als materiaal heeft voor hem de volgende reden: het is een van de snelstgroeiende planten ter wereld. Door gebruik van dit materiaal zijn we dus minder afhankelijk van onze bossen.

Silva-MacBook-pro-bamboe-hoes-koffer-detail2

Silva MacBook Pro 15 inch bamboe hoes/koffer: eigenschappen en pluspunten

We geven je de specifieke productkenmerken van deze MacBook case:

  • De case is gemaakt van bamboe
  • Handgemaakt product uit Amerika
  • De binnenkant is bekleed met wolvilt
  • Handvat en bandjes van handgepolijst leer
  • Geschikt voor: MacBook Pro Retina 15 inch
  • Gewicht: 1 kilo
  • Voorzien van het Silva Limited logo

silva-limited-bamboo-macbook-case-01-570x360

Puur handwerk, minder belastend voor het milieu

De maker van deze bamboe cases vermeldt op zijn website dat elk stuk met ‘bloed, zweet en tranen’ gemaakt is. Vanwege het handwerk hebben de hoezen een duurzaamheid en kwaliteit die je niet vindt bij een fabrieksproduct. Met 100 euro ben je er dus helaas nog niet, als je deze koffer zou willen hebben. De prijs bedraagt ongeveer 144 euro. Hiervoor heb je een hoes/koffer in één, die van het begin tot het eind met de hand gemaakt is. Van een materiaal dat het milieu bovendien minder belast.

Website leverancier